Ny skiva av Tommie Sewón ute nu!

”Sånger i Sofia” är 14 nya sånger av Tommie Sewon som har kommit till i verksamhet och gränsland mellan Fryshuset och Sofia församling i Stockholm, där Tommie och hans medverkande vänner är engagerade på olika sätt. Det är sånger som vänder och vrider på begreppen i den traditionella kyrkoordningen, i våra högtider och på resor till populära pilgrimsmål. Hur berör detta mig och i dig idag? Det handlar om den andliga vishet vi alla bär inom oss; Sofias vishet – sånger och berättelser som har varit tysta länge nog, som en rad i titelsången säger.

Brukarvänligheten för dessa sånger är stor. Som solosånger, för körer i befintliga körarrangemang eller som allsånger i en ungdomsgrupp t ex.

Presentation och användning, sång för sång.

Noter till sångerna hittar du här!
Alla får vara med i Taizé
Över vilket hyreshus
Vår Fader
Sånger i Sofia
Syster Måne Broder Sol
Om Gud är ett hav
Om det är möjligt
Lätta skorna
Kyrkan i kroppen
Gå med Gud
Det var bara tokar och dårar
Det jag gjorde var fel
Bon Camino

Psalmer från Fryshuset

Projektet Psalmer från Fryshuset. Rockmusikerlinjens låtskrivare på Birkagårdens folkhögskola får under Tommie Sewóns och Fryshuskyrkans ledning i uppdrag att skriva sina egna alternativa psalmer.

Psalmförfattaren och prästen Ingemar Johánsson medverkar. Ett spännande projekt som väcker många existentiella samtal och frågor om t ex gudsbilder, tolkningsrätt och även samtal om vilken musik som fungerar och får plats i kyrkorummet.

För ett par år sedan gjordes en skiva av några av dessa psalmer. Sångerna har också spridits via radions andakter, i gudstjänster och i konserter i kyrkor över landet.

Beställ cd-skivan Psalmer från Fryshuset, 120 kr.

Maila Tommie Sewón på tommie.sewon@fryshuset.se för att beställa!