Manifest

KLUBB MANIFEST – livemusik & livsviktiga frågor

Klubb Manifest 2

Klubb Manifest ”Talkshow” håller till på Kafé Klavér på Rutger Fuchsgata 5
(T-Skanstull, uppgång Ringvägen). En intim lokal med restaurang/café  och teaterscen –  öppet för alla!
Datum under hösten 2016: 21/9, 12/10, 16/11 och 14/12 kl 19-20.30 – se mer om aktuellt program här:
Klubb Manifest på Facebook
Tema: ”Överlevarna” I höst lyfter vi erfarenheter av; våld i nära relationer, hederskulturer, förtryckande skönhets- och livsstilsideal samt unga som lever med hiv – allt i unga överlevares perspektiv!
Kontaktperson: Tommie Sewón, tommie.sewon@fryshuset.se, 073-9502481

Alltid fri entré! Varmt välkomna!

Bakom arrangemanget står projektet Fryshuskyrkan, Fryshuset, Svenska kyrkan och Sensus Studieförbund.

Älskar du bra livemusik med artister som ”brinner”? Skulle du vilja engagera dig för något mer än dig själv – om någon bara kunde övertyga dig om att det var värt ansträngningen?

Klubb Manifest är en scen för rättvisa, en annorlunda, återkommande klubb och sprakande kulturscen på Södermalm.

Initiativet till klubben kom från några ungdomar på Fryshuset och Nacka Gymnasium. Målet är att allt från unga indiekids till gamla proggare tillsammans ska skaka liv i viljan till engagemang för viktiga rättvise- och sociala frågor – i den värld och tid vi lever – och samtidigt få en lustfylld och inspirerande kväll med nya möten och musik och andra kulturformer som vidgar perspektiven.

Artisterna som uppträder är en blandning av nya talanger och etablerade kända namn, varvat med t ex spoken word, dans, film, stand up  och information av sakkunniga eldsjälar.

VAD ÄR ETT ENGAGEMANG?

Tommie Sewón är en av grundarna till Klubb Manifest och står själv på scenen som programledare och återkommande artist.

Varför ska man engagera sig? Är det möjligt att förändra något i den här världen utan att snabbt bränna sitt krut eller lite planlöst slänga slantar i olika bössor? Och kan det vara lustfyllt samtidigt? Det är frågor som ligger bakom idéen med en scen för rättvisa på södermalm.

När sångerskan Laleh sommarpratade i P1, sa hon: ”Hur kan man ha framgång när en hel värld lider?”
 Tommie Sewón som är musiker och verksamhetsansvarig på Fryshuskyrkan säger: ”Vi är många unga och vuxna som älskar kultur, är framgångssugna och generösa om vartannat. Vi måste både få ta emot och ge och hitta balans mellan dessa för att må bra och känna mening i livet.”