Vad vi gör

Vad gör vi?

• Vi arbetar med sociala och globala frågor, bl.a. genom Klubb Manifest – läs mer:  Klubb Manifest
  • Vi samverkar med skolorna och de sociala projekten på Fryshuset kring aktuella teman som; psykisk hälsa/ohälsa, våld i nära relationer, självkänsla/självförtroende – genom föredrag, teater, film och samtal.
  • Vi arbetar interreligiöst ihop med projektet ”Tillsammans för Sverige” Bland annat i ”Religionsmottagning” och utbildningar/skolbesök.
  • Vi samarbetar med musikverksamheten FUSE kring låtskrivande och att forma sin egen berättelse. Erbjuder artister och musiker från Fryshuset en livescen i medverkan på klubb manifest och andra events vi arrangerar.  Och vi har ihop med Rockmusikerlinjen genomfört ett ”alternativt psalmprojekt”. Under 2010 släpptes skivan ”Om jag faller – psalmer från Fryshuset”, för smakprov besök Fryshuskyrkans MySpace-sida.
  • Vi erbjuder någon att samtala med:
    Att få samtala med andra om vårt liv och våra tankar är ett djupt mänskligt behov. Alla är välkomna att kontakta oss på Fryshuskyrkan. Prästerna har absolut tystnadsplikt. Det innebär att en präst aldrig någonsin får berätta för någon vem han eller hon har träffat och vad man har talat om i ett enskilt samtal. En präst får inte anmäla (har ingen anmälningsplikt), inte ens om polis, läkare eller andra myndighetspersoner kräver det.
  • Vi har gymnasiekonfirmationsgrupper, just nu en med pilgrimstema och tidigare en med dansinriktning. Mer info här: Fryshuskyrkans konfirmation.
  • Vi erbjuder handledning för verksamheter på Fryshuset.
  • Vi erbjuder fortbildning för personal på Fryshuset.
  • Vi försöker få de goda krafterna på Fryshuset att hitta goda samarbeten med de goda krafterna i kyrkans olika församlingar.

Fryshuskyrkan är ett samarbete mellan Svenska kyrkan Sofia församling, EFS Mittsverige, Stockholms stift, Sensus studieförbund och Fryshuset. Samarbetsförsamlingar är Högalid, Katarina, Maria Magdalena, Nacka, Skarpnäck, Farsta, Vantör och Enskede-Årsta församlingar.